> Uncategorized > Bara fonder

Bara fonder

Posted on May 7, 2012 | No Comments

Jag har som jag skrev i det tidigare inlägget mer eller mindre allt mitt sparande i fonder. Jag ar självklart ett par tusen kronor på banken som jag endast har som krispengar, exempelvis om bilen skulle bestämma sig för att gå sönder och behöver lagas. Alla andra pengar som jag lägger undan för att investera går in i fonder. Då är det självklart många som tänker att jag skulle kunna få ut mer av mina pengar om jag istället för fonder köpte aktier och därmed kom undan förvaltningsavgiften.

Nu är det dock så att jag känner att jag har begränsad med tid att lägga på att se över mina investeringar. Och för mig känns det då bättre att jag istället läser på noggrant innan jag köper andelar i någon fond. Läser på om förvaltaren och hur han har presterat tidigare. Gör en prognos över hur just den fonden ska gå. Och sedan kör jag på detta och uppdaterar mig en gång om året ungefär. Självklart håller jag lite koll, skulle en förvaltare bestämma sig för att lämna måste jag naturligtvis sätta mig ner igen och gå igenom noggrant och bestämma mig för hur jag ska göra.

Så fördelen med fonder är för mig enkelheten samtidigt som jag får en bra avkastning på mitt kapital.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>