> Uncategorized > Allt du behöver veta om smålån

Allt du behöver veta om smålån

Posted on July 20, 2015 | No Comments

Smålån har blivit ett väldigt vanligt sätt att lösa sina akuta ekonomiska problem då det är ett lån som dels är väldigt lätt att få men som dessutom är ett lån som går väldigt snabbt att få. Denna kombination öppnar självklart upp för att om det är så att man har svårt att få ekonomin att gå ihop den där sista veckan innan lönen kommer så vänder man sig helt enkelt till de bolagen som ger ut det här lånet och ansöker om ett lån istället för att man snålar sig igenom den tiden som är kvar. Men det finns ett par saker som man bör veta om just smålån innan man ens överväger att ansöka om ett sådant här lån. Det första är att det är ett väldigt dyrt lån. Jag kommer nedan gå in mer på detaljer angående detta. Men det är väldigt många som på grund av att de har tagit smålån i slutändan har hamnat hos kronofogden med en värre ekonomi än vad de hade ifrån början. Så man bör vara väldigt försiktig med den här typen av lån. Det är helt enkelt bäst att lära utav andra än att själv sätta sig i den situationen för att sedan behöva arbeta sig ur den.

Men till att börja med så är smålån precis som det låter ett lån som är väldigt litet. Det är normalt sett summor under 5000 kronor som brukar räknas som smålån. Det finns bolag som vill hävda att större summor också räknas till detta lån men då tycker jag snarare att det är ett blancolån. Men den låga summan leder såklart till att det är ytterst begränsade problem som vi kan lösa med ett lån. Är det så att det är större än vad man kan låna ska man absolut inte ta flera lån för att täcka upp det. Det kommer inte sluta på något bra sätt. Vill man veta mer om smålånens uppbyggnad så kan man läsa mer på http://smålånen.nu

Utöver den låga summan så  har vi även en väldigt kort låneperiod. Smålån är nämligen bara ett lån på 30 dagar. Det är väldigt lite och är det så att man tar lånet så gäller det helt enkelt att man är säker på att man kommer få in en tillräckligt stor summa pengar för att klara av nästa månads utgifter samt lånet som man tar nu och dessutom den avgift som tillkommer.

Och just avgiften är väl det som har varit väldigt mycket diskussioner om när det kommer till smålån. Lånet använder sig nämligen inte utav någon ränta utan det är enbart fasta avgifter som gäller. Tidigare så marknadsfördes lånet därför som ett lån utan ränta. Men då det numera är krav på reklamen att visa den effektiva räntan så har detta avtagit. Men för ett lån på ett par tusen kronor kan man utan problem få betala ett par hundra kronor om inte mer i fasta avgifter. Det innebär en effektiv ränta på flera hundra procent.

Så smålån är något som man bör vara väldigt försiktig med och inte rent spontant och impulsivt ansöka om utan att man faktiskt tänkt till ordentligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>