> Uncategorized > Börja spara med aktier

Börja spara med aktier

Posted on June 2, 2015 | No Comments

Ett sätt att försöka få in lite extra inkomst varje månad är att handla och sälja aktier. Det innebär så klart en viss risk jämfört med ett vanlig sparkonto, men man har möjligheten att få betydligt mer per månad än att bara ta av sin egen lön.

I början kan man helt enkelt rådfråga sin bank och be dem ta hand om ens portfölj. Då behöver man inte göra så mycket själv, men man har heller ingen kontroll över vad som händer med pengarna. Det kan dock vara en bra start för att se om aktiehandel är något man vill fortsätta med.

Jag skulle dock rekommendera att man lär sig så mycket man kan om aktier och börsen. Genom att ha insikt i hur allting fungerar, har man bättre odds för att lyckas. Oftast vill man komma igång så snabbt som möjligt, men man ska ha tålamod och lära sig grunderna först. Sedan kan man börja köpa.

Om man blir intresserad av ett visst företag ska man läsa på om det. Läs igenom deras årsstämmor, de som går att få tag på, och se hur de själva ser på sitt företag. Ser de ljust eller mörkt på framtiden? Är de i en expansionsfas eller har de behövt göra nedskärningar? Allt detta påverkar deras aktier och hur du ska handla. Exempelvis kan man se att casinoföretaget Betsson har gett bra utdelning i flera år och börjar vara ett ganska säkert kort att ha i sin aktieportfölj.

Det är också nyttigt att följa bloggare och andra personer som skriver som sitt aktiehandlande, förhoppningsvis kan man lära sig av deras misstag utan att behöva göra dem själv. Man får också råd och tips från personer med mer erfarenhet om hur man läser vilka aktier som är bra och dåliga.

Kom bara ihåg att det tar mycket tid att hålla på med aktier. Först tar det tid att lära sig hur aktiessystemet ens fungerar, och sedan tar det tid att hålla koll på sin portfölj och marknaden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>