> Uncategorized > Att lita på fondtips

Att lita på fondtips

Posted on May 20, 2012 | No Comments

Är det något jag har lärt mig så är det att vara försiktig när det kommer till att lita på olika aktie/fond tips och analyser. Det finns många proffs där ute som säger det ena och än det andra. Men det jag vill veta då är om dem själva har satt in pengar i just den fonden.  Har de inte det så kan man ju undra varför. Om just den fonden de förespråkar nu är så bra så borde de väl rimligtvis själva sätta in pengar i just den fonden. Och om de då inte gör de så borde inte jag heller göra det.

När det kommer till negativa analyser eller råd så är det viktigt att även där ta det med en nypa salt. Kolla upp vem det är som har skrivit rådet. Har han haft rätt tidigare? Många av dessa analytiker jobbar för banker eller fond/aktiemäklare som tjänar sina pengar på att folk köper och säljer sina andelar titt som tätt. Detta gör att de gärna ger ut köp och sälj råd så ofta som möjligt. Så var kritisk när du läser råd och tips och gör istället din egen analys

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>